Karjera: Dirbau pardavėja konsultante gintaro parduotuvėje.Nerekomenduoju. Atlyginimai maži, direktorė tik iš pradžių elgėsi žmogiškai. Vadovaujasi patinka - nepatinka, o daugiausia joms neįtikdavo nei vienas konsultantas. Didž [...]

5.5

Karjera: Pagrindiniu šios darbovietės privalumu laikyčiau komunikaciją su klientais, jeigu tik nejaučiate didelio diskomforto bendraudami užsienio kalbomis. Bendravimas malonus tuo, kad potencialūs pirkėjai yra užsieniečiai (dažnai inteligentiškesni ir įdomesni žmonės nei vietiniai, ateinantys apsipirkti, tarkime, į „Aibę“) ir kad turite puikią galimybę pralaužti savo gebėjimus kalbėti angliškai/rusiškai/lenkiškai/prancūziškai ir t.t. Beje, jei mokate vos dvi kalbas iš šių, jau galite kandidatuoti į šią darbo vietą. Aš asmeniškai visada turėjau diskomfortą bendrauti užsienio kalbomis (visada buvau intravertiška kalbų mylėtoja), todėl su nerimu laukiau darbo pradžios, bet ilgainiui kalbos įgūdžiai išlavėjo ir netgi galėjau šiek tiek įdomiau, laisviau į parduotuvę ateinantiems turistams papasakoti ne tik apie prekes (ypač gintarą, jo kelią iki parduotuvės), bet ir apie Lietuvą apskritai, o kartais šiek tiek ir apie save, nes kai kurių šalių turistai tikisi nuoširdaus, betarpiško bendravimo pirkdami suvenyrus.

Kitas privalumas - vieta. Dirbti pačioje senamiesčio širdyje vasarą yra gal net šiek tiek egzotiška, nes iki vėlaus vakaro zuja turistai, tad ir pats gali pasijausti esąs ne Lietuvoje, o kur nors užsienyje (šį pojūtį dar labiau sustiprina bendravimas užsienio kalbomis).

Darbo diena šioje parduotuvėje mano atveju truko 12 valandų be jokios pietų pertraukos ir šitaip keturias dienas iš eilės, o po to keturias dienas iš eilės turėdavau laisvadienius. Norėčiau pasakyti, kad toks grafikas gali tapti rimtu psichologiniu iššūkiu, bet yra ir kita medalio pusė - pasitaiko nemažai dienų ar bent jau valandų, kai apsilankančiųjų srautas labai mažas, todėl galėdavau drąsiai skaityti knygas, netgi žiūrėti filmus. Pasidarydavo netgi nuobodu, nes be pirkėjų laikas bėgdavo lėtai ir greičiau pasijusdavo nuovargis. Tad grafiką vertinčiau nevienareikšmiškai - kai kuriems tai gali patikti, kai kuriems ne.

[...]

KARJEROS REITINGAS

REMIANTIS 2 DARBUOTOJŲ ATSAKYMAIS Į 38 KLAUSIMUS

DARBAS
VALDYMAS
PINIGAI
Santykiai [...]
+ +
Valdžia [...]
+ +
Pinigai [...]
+ +

KATEGORIJOS