Autorius

2024 gegužė

Karjera: Ieškojau darbo apie 4 mėnesius ir dėl to pasirinkau šia darbo vieta, nes pati pasiule, ir iškart prieme dirbt. Iš pirmo žvilgsnio kolektyvas ir vadibininke maloni. Bet kai reikėjo jau išeit pirmą dieną dirbt, tai tiesiog buvo košmaras. Ant tiek buvo spaudimo, kad kai atėjau namo visas drebėjau ir net užmigt gerai negalėjau tą naktį. Bet iškart pasakysiu ko aš tikėjausi ir apie ką man nebuvo pasakyta.
Aš tiksliai paklausiau, kokios bus mano pareigos. Jie man pasake, kad pagrinde daryt kokteilius ir prižiūrėti bendra tvarka. Ant kiek supratau tai tiesiog, jeigu kažka išpilei, kažkas nukrito ant žemes ir t.t tai turi sutvarkyt, apie šita net sakyt nereikia. Bet tikejausi butent šitos tvarkos. Kaip yra iš tiesu, pasakysiu šiek tiek toliau.

+ Restoranas yra geroje vietoje, dėl to lengvai atvažiuoti į darbą. (Man išvis 2 min nuo namo)
+ Dienos pietum duoda sriūba (Pirmadieni - Penktadieni ) ir plius dar vieną kokį norį patiekalą iš meniu, tai pavalgyt galima skaniai ir sočiai.
+ Nors skelbime buvo parašyta, kad priema su patirtim, mane prieme visiškai be patirties ir šiek tiek apmoke bent pagrindus.

Bet šitie pliusai yra visiškai niekas palyginus su minusais.

Kolektyve yra tik gal 3-4 žmones, kurie padės kai yra zavalas, visi kiti 15 žmonių yra tiesiog kažkokie psichopatai. Jeigu man priklauso vienas patiekalas iš meniu per diena, tai kodėl tu 50 boba reki ant manes, cituoju: "Kaip jus man visi užpisot." Po to karto, nebevalgau, ir laukiu kol ateis kas kitas. Bet ir apie tuos 3-4 žmones nieko daugiau negaliu pasakyti, nes aš ateinu į darbą biški vėliau, negu atsidaro restoranas, tai atėjus turiu ne tik atnešti visas taures, paruošti prekes, bet ir sutvarkyt tą bardaką kurie tie žmones padare. Jie visiškai nieko ne valo po saves. Visi indai po kokteilių padarymo, guli po krano ir laukia kol jas išplaus kažkas kitas, o ne tas žmogus kuris ir dare tuos kokteilius. Nes Kai aš ateinu ir padarau ta patį, ant manes vos ne riekia, o ant tų žmonių kurie, dirba čia jau puse metų ir turi duoti pavyzdį, tai jie man noryt pasakyt nėra atsakingi už barą visiškai kol mane keičia valanda ar dvi? O tai pavogs kažką ar sudaužys tai irgi nebus jūsų kaltė? Ir jeigu būs (O tikriausiai bus), tai kodėl tada čia yra dvigubi standartai??
Savo darbo metu, kokteilius darau tik 50% viso laiko. Visą kitą laika, man reikia: Atidaryti dokumentus, pasižiūrėti kokias yra galiojimo datas, ir uždėt ant kiek vieno atidaryto produkto lipduką su galiojimo data. Vaisiai, sulčiai, visi kokie tik imanoma alkoholiniai gėrimai, alaus bačkos, sirupai. Vien šitas darbas užims apie 2 val. kol lyginsi datas iš dokumento su tais kas nuklijuota ant produkto. Nepaisant to, man dar reikia valyti visus absoliučiai bokalus ir taures iki blizgėjimo, kad atrodytu kaip naujos. Tada klausimas, kam reikalinga Indų plovėja? Taurėje buna "Šiukšles" nuo praėjusio kliento, ir jeigu taure yra ilga, tai ten rankos taip nei kišiu giliai, tai vistiek reikia nešt pas valytoja :) Nepamirštam, kad man dar reikia suskaičiuot produktus, absoliučiai visus, ir jeigu kažko nėra, tai pranešt ir tada užsakys. (Mano manymu tai turėtu daryti vadovas, kuris žino, kada yra mažai produktų, kokie dažniau eina, kiek jų reikia užsakyt, kada jie atvažiuos ir paruošt juos, kad barmenas galėtu normaliai dirbt be sustojimo.
Kai kurie "Kokteiliai" yra ne skirti barmenui. Pavyzdžiui mes turim ledų kokteilius, kuriuos gaminant reikia eiti į virtuve ir skolint produktus, kad padaryt tą kokteilį. Pavyzdžiui paimsim Šokoladinį Kokteilį. Jam reikia paimti blenderi, eiti į virtuve (ne barmeno zona), paimti ledus (ne barmeno zonoi), ir dėti į blenderį pagal matavymus. Paskui imi cukraus pudra ir šokoladinį krema, kurie yra taip pat virtuvei, sukiši į blenderį ir eini į barmeno zoną įjungt blenderi. Paskui supili į taure, pasijiemi purškiama grietinele (jau pagaliau iš mano šaldytuvo) ir vėl eini į virtuve paimt oreo sausainį. Gal jums kils klausimas, kodėl tiesiog neatnešt iškart visas prekes prie blenderio ir dėt. Atsakysiu. Nes svarstikliai yra virtuvei. Taip, jie ten daugiau reikalingi, bet jie pastatyti tokioj zonoj, iškart prie dūrų, kur praeis vienas žmogus. Prekių ten nėra kur padėt išvis, tai tenka bėgioti tai ten tai atgal, kol sudėsi visus produktus. Dabar man klausymas Čili Picerijoj. Kam jus dalinat šitus ledo kokteilius per puse? Priminsiu, JŪS SPECIALIAI TURIT DARBO VIETOJ ŽMOGŲ, KURIS IR ATĖJO ČIA DARYTI LEDŲ KOKTEILIUS! Kam jūs skiriat ledų kokteilius barmenui, jeigu visos prekes išskyrus pieną laikot virtuvėj o ne [...]

KARJEROS REITINGAS

REMIANTIS 1 DARBUOTOJO ATSAKYMAIS Į 38 KLAUSIMUS

DARBAS
VALDYMAS
PINIGAI
Darbo [...]
+
Vizija, [...]
+
[...]
+

KATEGORIJOS